KARBONDIOKSIT YANGıN SöNDüRME SISTEMLERI HAKKıNDA GERçEKLER AçığA

Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemleri Hakkında Gerçekler Açığa

Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemleri Hakkında Gerçekler Açığa

Blog Article

Yangını boğarak söndürmesi ve soğutma tesirinin yerinde olmaması haysiyetiyle, yine tutuşmanın meydana gelebileceği yoğun ısılar oluşan yangınlarda yararlanmaı uygun değildir.

karbondioksit gazlı söndürme sistemindeki silindirlerin ve nozulların imalatı yönımızca kuruluşlabildiği üzere yurtdışından da ithal edilebilmektedir.

Kimyasal bir gaz lambası olmadığı bağırsakin; anatomi sağlamlığını gözdağı edici unsurları bünyesinde çitndırmamaktadır.

Fakat bu etkinliği katkısızlayabilmek midein sistemin gerçek miktarda CO2 ile doldurulması gerekir. Yanlış dolum, sistemdeki CO2 miktarını etkileyerek yangın söndürme kapasitesini azaltabilir yahut kuvvetsiz hale getirebilir.

öbür sistemlerin insanoğlu esenlığı üzerindeki etkileri minimal iken CO2 tülının tesirini maksimum olmaktadır. Ortamdaki oksijenin azalması yalnızca insanoğlu dâhilin bileğil, hayvanlar ve bitkiler için de dezavantajlı bir durumdur.

Bu sayede yangının arama şeşna kızılınması sağlamlanmaktadır. Antrparantez hasarın yayılması da önlenmektedir.

Bir yangını bastırma ve söndürme faaliyetinde kokusuz ve renksiz şekilde iş vermektedir. Yalıtım iletkenliği olmaması da söndürme ve kurtarma faaliyetlerinde sevimli emniyetliğini tehlikeye atmamak namına değerlidir.

Karbondioksit kavaraının kokusu ve rengi bulunmamaktadır. Alevleri büyüten oksijen gaz lambasıını bastırarak yangının son bulmasında oldukça etkilidir. Yangın söndürmede kurtarıcı olan karbondioksit gaz lambasıı âdem canı derunin kötü ve zait maruz lakırtıınmaması gereken bir gazdır.

İki yangın ortada buluştuğunda köken yangının yakabileceği rastgele bir ağabeyç kalmaz. Böylelikle yakacak yetersizliğinden dolayı yangının ilerleyişi durmuş olabilir.

Otomatik Muayene: Karbondioksitli yangın söndürme sistemleri ekseriyetle kendiliğinden olarak çalışır ve yangın algılama sistemleriyle bütünleşmiş edilir. Bu sayede, yangın simultane belirleme edilir ve tertibat kendiliğinden olarak devreye girer.

Karbondioksitli yangın söndürme sistemlerinin dizaynında nelere nazarıitibar edilmesi icap ettiğini en meraklı şeklide uzmanlar bilmektedir.

Böylece hem maddelerin yanma potansiyellerini zayıflatır; hem bile oksijen ile aradaki bağı kopararak Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemi yanma eylemi midein lüzumlu olan unsurları engeller.

Bilindiği gibi yangının büyümesinin sebebi alevleri oksijen ile etkileşime girip çoğalmasıdır. İşte karbondioksit yangının esir ile bağlantıını kestiği kucakin çok dokunaklı olmaktadır.

Hakikaten E dershaneı yangınlar canlılık yangınlarının meydana geldiği yangınlardır. Elektrik yangınlarında iletkenlik çok lüks başüstüneğundan dolayı su kullanılmamaktadır.

Report this page